Bila till Norrland för skidsemestern

Planer på en skidsemester i vinter? Då är det dags att packa bakluckan full och spänna skidorna på taket, sen är det bara knappa in din norrländska destination på GPS:en och ge dig iväg! Dock kanske bilresan hit är inte alltid den roligaste – men det finns en del knep att ta till för att göra färden bättre och kännas kortare!

bil isig vägI tidningen Auto, Motor & Sport skriver man att bilsemestern utan tvekan är den bästa sortens semester, men det stämmer inte. Den bästa sortens semester är definitivt skidsemestern, och den finns här uppe i Norrland. Dock är det ju många som tar bilen hit, och då blir skidsemestern och bilsemestern kombinerade på ett sätt vilket gör att man får det bästa av bägge två. Men om man åker hela vägen från Skanör i söder till Riksgränsen i norr kan bilfärden efter några hundra mil bli rätt trist – och då gäller det att ha något att roa sig med, speciellt om man nu under höstlovsveckorna har barnen med sig i baksätet!

Så roar du dig under bilresan

Att resa med barn en längre tid i bil är inte alltid det mest angenäma när barnen börjar bli uttråkade, för så sant som det är sagt så kommer de bli det förr eller senare. Då är det bra att ha något med sig som de kan roa sig med, och vad är bättre än en padda eller iPad vid dessa stunder? Har man dessutom internetuppkoppling kan barnen såväl spela spel som de kan kolla på film hos Plejmo när mamma och pappa inte orkar vara med i leken längre. Så näst på tur att roa är såklart ni vuxna, för precis som för barnen kan resa bli aningen enformig efter ett tag även om man ägnar tiden åt olika billekar med eller utan barnen. Därför är ett tips att välja resvägen med omsorg för att se mer än tallar, granar och motorväg hela vägen till slutdestinationen. Bland annat tipsar till exempel Expressen om Norgevägen som går via Kiruna och norska gränsen, för där kan man nämligen se Norrland ur rätt perspektiv med storlagen natur, fjäll, stora vidder och vackert vatten i form av både den sju mil långa sjön Torne träsk och bergsformationen Lapporten – och det är något som verkligen är häftigt att se!