Bilfälgarna som är rätt för dig på landsbygden

Bilkörning på landet har sina alldeles särskilda förutsättningar. Somrarna är ibland dammiga och torra. På vintrarna kan det handla om vägar som är dåligt plogade och slaskiga väglag. Väglag som gör det extra viktigt att bilen är optimerad för att köra så bra som möjligt. Det är lätt att underskatta vilken betydelse fälgarna har.

Bilens fälgar är viktiga, de fungerar både som styling och skydd för hjulen. Däck365 är ett företag som gjort det till sin mission att befria svenska bilförare från dåliga däck och fälgar. Därför säljer de fälgar tillverkade av AEZ, ett varumärke som sedan 1990-talet fått status som ett av de mest framstående inom sitt gebit. De tillverkar fälgar för alla bilmärken och modeller. En del av sortimentet består dock av så kallade fixborrade fälgar som är anpassade till specifika bilmärken. Enkla att byta och passar perfekt till bilens övriga finish och design. Med fälgar från aez får du fälgar som är:

  • Härdade med färg som håller
  • Av hög kvalitet och är enkla att montera
  • Som självklart är tillverkade i aluminium för lägre ofjädrad vikt

Fälgar i aluminium att föredra

fälgarAEZ tillverkar fälgar som är anpassade till den typ av bilar många som bor på landet kör. SUVar och off road-trucks. Bilar som presterar lika bra på lands- som motorvägen såväl som i terrängen. Om du frågar Bosse Bildoktorn varför aluminiumfälgar är att föredra blir svaret tydligt: Aluminiumfälgar väger mindre vilket, och det må verka motsägelsefullt först, innebär att de får bilens däck att hålla kontakt med underlaget bättre. Andra fälgar väger mer, och ju större bilens ofjädrade vikt är, desto mer kommer hjulen studsa över ojämnheter i underlaget.

Underskatta inte det kosmetiska värdet

Visst, med det sagt är en stor del av värdet med fälgar rent kosmetiskt. Men den betydelsen ska inte underskattas. Faktum är att fula fälgar kan vara något som gör att du går miste om flera tusenlappar om du ska sälja din bil. Som Expressen påpekar: inför en försäljning är det viktigt att du väcker “ha-begäret” i din potentiella köpare. Om bilen är utrustad med trista fälgar i plåt kan det sjunka ordentligt.