Billigare skicka paket med posten

Den som bor långt upp i norr vet att det är långt till de bästa butikerna och ibland också till vännerna. Därför är det guld värt att man kan skicka paket med fina saker till nära och kära med hjälp av datorn eller mobilen. Och snart kan det även bli billigare att skicka sin post.

I Göteborgs-Posten kan man läsa att det blir billigare att skicka brev och paket när portomomsen försvinner nästa år. Det har nämligen funnits en 25-procentig moms på paketförsändelser och brevporto och den försvinner den 1 april nästa år, om det är så att ett förslag från regeringen blir verklighet. Om hela sänkningen kommer konsumenterna till godo kan ett normalt brevporto kosta strax över 5 kronor istället för dagslägets 7 kronor. Varför regeringen väljer att göra detta är för att Sverige fällts i EU-domstolen på grund av att man inte tagit bort moms från posttjänster.

Skicka en fin present

Även om det blir billigare att skicka post nästa år, så är det ändå en bra idé att redan nu skicka ett paket. Exempelvis uppskattar nog de flesta att få något fint skickat hem till sig när de fyller år. Det finns många företag som kan skicka födelsedagspresent åt en och man kan helt enkelt välja ett färdigt paket som skickas till den man nu vill ska få en härlig överraskning. Det enda man måste göra är att surfa in på något utav dessa företags hemsidor och beställa det paket som man vill skicka.

Julen slog rekord

Det är dock inte bara på födelsedagar som man kan beställa saker på nätet och få dem skickade till mottagaren. Detta är ett smart tips på andra högtider som exempelvis fars dag eller på julen. Speciellt på julen är det väldigt många som näthandlar julklapparna och förra året slog man rekord, skriver Dagens Nyheter om. Paketomsättningen ökade med hela 20 procent på Stockholms postcentraler förra året, även om storstadsborna är de som e-handlar minst i landet.