Bra på fötterna

Livet som skogsägare blir lättare och roligare när en har bra på fötterna, vilket i och för sig är tillämpbart på i stort sett alla områden – vare sig en jobbar i en stad eller går i myllan och mullen varje dag. I dag skriver vi om bra skor som passar fötterna, om platta skor och om gummistövlar.

höbalarI Sydsvenskan kan vi läsa att ett par bra skor ska passa foten – inte så ovettigt kanske, men det ska faktiskt vara så att en ska titta på sin fot och sen på skon, om de ser ut att passa varandra så är skorna förmodligen bra för fossingen också. Ortopeder i samma artikel säger även att de lite dyrare gympaskorna med inbyggt stöd – för både hålfot och häl – är bra för fötterna. Samtidigt andas ett par gympaskor betydligt mer än många andra skor. Sedan kanske inte gympaskor är ideala för komockning till exempel – då kanske stövlar är ett bättre alternativt, och även dessa skodon finns i olika utföranden, med olika passformer, höjd på skaften samt inbyggt stöd för fötterna. Via Footmall.se finns alla sorters skor att hitta, online!

I HD kan vi dessvärre läsa att många trendiga skor, i platt format, kan vara sämre för fötter och ja, hela kroppen faktiskt. Vi älskar alla tunna sneakers men kanske är det bra att våga variera när det kommer till skor, fotriktiga skor behöver dessutom inte vara fula, som ibland fördomen säger oss.

Stövlar mot ström

I Aftonbladet kan vi även läsa att gummistövlar är skyddande mot så kallad stegspänning, det är den ström som leds vidare i marken efter blixtnedslag och som kan vara väldigt farlig. Det händer varje år att både kor och hästar får i sig denna strömledning och faktiskt dör, sedan kanske en inte kan sko all sin boskap med gummi, men stövlarna hjälper faktiskt mot detta.

Sedan om en inte vill ha kvar ett par gamla gummistövlar kanske man inte ska göra som den lite busige herrn i följande artikel från SvD, han valde nämligen att elda upp sina stövlar i kakelugnen hemmavid och detta skapade oro i grannskapet eftersom räddningstjänst fick larm om misstänkt brand när grå rök sipprade ut ur skorstenen mitt i centrala Stockholm.