Cyber Monday för alla som bor i skogen

Black Friday är ett vedertaget begrepp och en dag som många ser fram emot, men nu när den digitala handeln ökar har även Cyber Monday fått ett uppsving – perfekt för alla som bo långtifrån butikerna.

Att allt händer i de stora städerna är så otroligt långt ifrån sanningen. För, kanske är det vi som bor ute i den fria vackra vildmarken med naturen som granne som dragit det längsta strået? I alla fall nu när så otroligt mycket sker digitalt. För, även om man har långt till den fysiska grannen så är vi alla nära grannar när det kommer till den digitala världen. Det finns bra rabatter på Gratislandet som slår många priser som finns i butiken och när det kommet till att julhandeln snart ska börja så kommer allt fler att välja nätet.

Black Friday kommer från att butikerna gick från röda minussiffror till svarta vinstsiffror och blev startskottet då julshoppingen började. Det är alltid fredagen efter tacksägelsedagen och nu när samhället går framåt har en ny dag tagit sig in, vilken är cyber monday och är måndagen efter den svarta fredagen där alla näthandlare har sin stora rea.

4 av 10 handlar julklappar online

Dagens Industri skriver att fyra av tio personer kommer att handla sina julklappar online detta år, och då man kan se på Google att ordet Black friday trendar bättre än Halloween så kommer näthandeln endast att öka år för år. kanske kommer man i framtiden inte ha kvar fysiska butiker? I alla fall inte i samma utsträckning som nu. Kanske är det bara stora showrooms där man sedan får beställa hem sina produkter online.

5,4 miljarder kronor beräknas vi svenskar att shoppa julklappar för på nätet, och en stor den av den summan kommer att spenderas på måndagen efter den svarta fredagen. Så kanske bra att redan nu fundera ut vad det är man ska fokusera på så man inte handlar hem några felköp.