Fasaden ändrar färg

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur man kan möblera från sin mobil, med inredningsappar och webbutiker. Idag skriver vi istället om hur man ska tänka om man planerar att måla om sitt hus men inte är helt säker på färg ännu.

välja färg renoveringDet är från denna artikel i Expressen Leva & Bo vi får inspirationen kring hur man kan tänka när det gäller att välja färg till ommålningen av huset. Det som det propageras för i artikeln är att huset ska målas brunt. Varför? Jo för att om en vill att ens hus ska kännas modernt och se nyare ut länge så är det ett säkert kort att välja just brunt.

Ja en kanskeär lite sugen på gult eller blått, men skippa de färgerna om du åtminstone vill vara lite trendriktig. En nedtonad färg är det som i dagsläget istället sätter agendan och kanske kommer denna träfärg i olika nyanser även fortsätta öka i popularitet under de närmaste tio åren och sedan tillbaka till svart, grått och vitt.

Från grått till brunt i stiltrend

Det som en kan känna är att grått har varit en riktig innefärg ett ganska bra tag nu, med exempelvis röda fönsterkarmar, eller svarta. Stilrent och sobert. Men det är alltså förbi stil- och modemässigt och nu är brunt här, för att stanna kanske.

Det som de i artikeln menar är att miljövänliga val och därmed miljövänliga bygg- och renoveringsmetoder ökar. Det innebär inte att de bara är energisnåla utan även att de är målade och gjorda i naturvänliga eller naturskonande material. De mest populära materialen som just nu används till fasaden är för övrigt tegel, träpanel, fibercement. Sedan kanske det är så att den mer nedtonade skalan i färger är ett säkert kort även stilmässigt och är man istället en expressiv person är en starkare och mer uttrycksfull färg mer rätt.