Från storstan till Norrland

Det är aldrig ett lätt beslut att ta, att flytta – oavsett var en ska flytta. Men att flytta till Norrland från storstan, det är till och med svårt att ens föreställa sig. Speciellt om man är en inbiten Stockholmare som gärna vandrar i folkmassorna. Men plötsligt är steget taget, flytten ska ske. Och nog kommer det att gå bra, det är ju faktiskt någonting speciellt med att flytta till skogen, att få känna den friska lukten. Slippa asfalt och stress, uteliv och ytlighet. I Norrland är det som reklamen säger, en får vara sig själv för en stund. Det är också det den nya filmen Glada hälsningar från Missångerträsk handlar om. Då Martina Haag spelar Stockholmaren som flyttar till Norrbotten och träffar en same som hon blir kär i.

lastbil
Lastbil underlättar vid flytt

Och för den som flyttar från sitt hem till en mindre by eller ort är det en film som måstes ses. Det är verkligen någonting som visar hur det faktiskt är. FIlmen är baserad på boken, som även den är skriven av Martina Haag.

Tips vid flytt

Att flytta är ju som sagt ett stort projekt oavsett var en ska flytta. Att man dessutom ska flytta långt gör det ju hela ännu lite krångligare. Bäst är det ju så klart att ta hjälp av en flyttfirma när det är dags, eftersom de verkligen kan det hela. http://flyttfirma7tr.se/ är bra i Stockholm eftersom de har lång erfarenhet av flyttar i storstan, vilket självklart underlättar.

När du ska flytta långt är det även bra att ha i åtanke på att slänga – allt – som du inte tar med dig onödiga saker. Ta en hel dag bara till att rensa, så kommer du snart märka hur mycket du har som du faktiskt inte använder. Det är mycket bättre att rensa ut detta innan flytten snarare än efter. När du flyttar långt är det även bra att komma ihåg att du inte bara kan åka och hämta någonting du har glömt. En resa från Stockholm till norr tar minst 4-5 timmar med bil, det är ingenting en vill göra i onödan.

Fler bra tips: