Kall öl på systemet

Hur många har tänkt på att det skulle vara härligt med att kunna plocka ut en kall öl på Systembolaget, eller varför inte en kall flaska vin? Moderaten Sofia Arkelsten vill nu att man ska ompröva för att se om det går att få igenom. 

flaska vin glasflaska LITENRött vin är det inga konstigheter att plocka ut för att sedan sätta sig i närmsta park och avnjuta. Men när det kommer till en kall öl, eller ett glas vitt, så måste man till att handla is och sedan förvara flaskan eller flaskorna ett tag innan dem kan avnjutas. Många är det som har funderat kring det hela med att Systembolaget ska i framtiden kunna få servera kall dryck. Detta är något som har varit på tapeten 2007 skriver Metro.se, men som blev avslaget. Nu är debatten upp till ytan igen och nu är det moderaten Sofia Arleksten som är fanbäraren och vill se en ändring där Systembolaget går mot kallare drycker skriver Nyheter24. Allt för att tillfredsställa konsumenten och se till så monopolet hålls i schakt.

Kall dryck och sänkt ålder

Arkelsten menar på att dessa drycker som serverar på systemet, öl, vin och även ibland snaps, är måltidsdrycker som man borde kunna servera kalla. Det här är dock inte den första moderaten som anser att Systembolaget borde tänka om och tänka nytt. Edward Riedl har skrivit i sin motion om att han anser att man även bör sänka åldern till att få handla alkohol. Han menar att det är märkligt att en ska kunna få gifta sig och ingå avtal men att man då inte ska få kunna köpa alkohol.

Systembolaget håller hårt på sina principer och menar på att om de håller öppet på söndagar samt sänker åldern kommer alkoholkonsumtionen att öka. Och Systembolaget vill inte tjäna en massa pengar i första syfte.