Miljöfarliga friluftskläder

Att leva nära naturen och upptäcka dess skönhet handlar om att respektera naturen. Då är det viktigt att man även ställer krav på tillverkarna av friluftsliv. Detta då många friluftskläder innehåller kemikalier som är miljöfarliga.

I takt med att internet breder ut sig blir det allt enklare att skaffa sig bra friluftskläder och bra tillbehör för att verkligen bli ett med naturen. Men det gäller att verkligen fundera på vilka fotspår en lämnar efter sig. På http://www.activeoutfit.se/sv/519-fiskerullar går det att handla fiskerullar, som länken går till, för att leva lite närmre naturen och ta vara på den på bästa sätt. Detta gör att man får en ökad förståelse. Men man måste även tänka på att alla företag som jobbar med friluftsprodukter har ett ansvar att vi som konsumenter sköter oss och att de levererar produkter som inte är skadliga för miljön. I en artikel från SvD går det att läsa att Greenpeace har gjort en stor undersökning på tre kontinenter där de ser om det finns rester av kemikaliegruppen PFAS, perfluorerade kemikalier i vår kära natur och som kommer från våra friluftskläder så de ska vara vattenavvisande.

“Den här industrin använder ofta de här fantastiska naturbilderna i sin marknadsföring och vi tror inte att de här företagen vill vara med och sprida långlivade och i bland till och med skadliga kemikalier via sådana här produkter.”

Företag som H&M och Puma har sett till att fasa ut dessa kemikalier ur deras produktion, men de stora friluftsjättarna så som Patagonia, North Face och Mammut använder fortfarande dessa kemikalier. Något man nu hoppas kunna förändra genom att köparna ökar sin medvetenhet.